Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Jogi kérdések képes leírás - Online reklám.tlap.hu
részletek »

Jogi kérdések - Online reklám.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: online-reklam.tlap.hu » Jogi kérdések
Keresés
Találatok száma - 6 db
A jó hírnév védelmének jogszabályhelyei

A jó hírnév védelmének jogszabályhelyei

A JEB ajánlja a Szövetség tisztségviselőinek és tagjainak figyelmébe a Ptk. és a Btk. vonatkozó, a jóhírnév védelméhez kapcsolódó jogszabályhelyeket és alábbi szabályait, melyek maradéktalan betartása jogilag és etikailag is kötelező a Szövetség minden tagjára nézve: Ptk. 76. § Ptk. 78. § (1) Btk. 179. § (1) Btk. 180. § (1)

Adatvédelem - Dr. Jóri András rovata

Adatvédelem - Dr. Jóri András rovata

Több, mint három év telt el, mióta útjára indítottuk a Jogi Fórum adatvédelmi rovatát. A megjelent cikkeken pontosan követhető, mi történt az adatvédelem (és az információszabadság) terén hazánkban ezekben az években. Már 2004-ben, az elektronikus információszabadságról szóló törvény elfogadását jóval megelőzve foglalkoztunk egy ilyen törvény megalkotásának lehetőségével; a megindult vitákhoz kapcsolódva több cikket közöltünk az információs kárpótlás témakörében (ld.: 1, 2, 3). Követtük, kritika alá vontuk az adatvédelmi törvény (1, 2) és a szektorális adatvédelmi jog változásait, elsősorban azokat a szabályozási lépéseket, amelyekkel a jogalkotó az elektronikus környezetben felmerülő új veszélyekre, problémákra kívánt reagálni.

Creative Commons Hungary

Creative Commons Hungary

Többen is kérdezték tőlünk, hogy jó, jó, hogy van már magyar CC licenc, de hogyan is kell azt használni. Nos, itt a CC licenc használati útmutató 4 egyszerű lépésben: 1. http://creativecommons.org/license?lang= hu 2. válaszd ki , hogy milyen feltételekkel szeretnéd a művedet közzétenni, 3. a kapott html kódot másold be a weblapodra, vagy az mp3 comment tag részébe 4. örvendezz, mert immáron cc licenc alá esnek a tartalmaid!

Internettl összefüggő adatkezelés

Internettl összefüggő adatkezelés

Az internetes állevél küldő szolgáltatás adatvédelmi összefüggéseiről szóló adatvédelmi biztosi ajánlás 2003-04 Közlemény az internetes állevél küldő szolgáltatás adatvédelmi összefüggéseiről 2003-04 Közlemény az e-mail útján küldött kéretlen politikai reklámokról 2002-04-18 Az internettel összefüggő adatkezelések egyes kérdéseiről szóló adatvédelmi biztosi ajánlás 2001-02-01 Az Internettel összefüggő adatkezelések egyes kérdéseiről szóló adatvédelmi biztosi ajánlás 2001-02-01

Jogi kihívások az Internet és a média világából

Jogi kihívások az Internet és a média világából

Adatvédelem, személyiségi jogok, reklámok, spamek, tartalomszabályozás, sajtójog, közszereplők fotózása, információszabadság és személyes adatok védelme az Interneten és egyéb médiában. Cikkek, érdekességek, hasznos tudnivalók és kényes jogi kérdések nemcsak jogászoknak.

Kéretlen elektronikus hirdetések szabályozása - Spam

Kéretlen elektronikus hirdetések szabályozása - Spam

publikációk Vikman László: A kéretlen elektronikus reklámok szabályozása Vikman László: Direktmarketing és spam - lehetőségek, korlátok interjúk Dr. Mayer Erika Dr. Majtényi László hírek A Bizottság szerint fokozottabban fel kell lépni a levélszemetelők ellen és a magánélet internetes védelme érdekében Internetes kalózbandát leplezett le az NNI - Mintegy 100 rendőr vett részt az akcióban ...

Tuti menü